Amikor az agy már halott a szervek életeket menthetnek. Hogyan?

Tari Tamás vagyok, maholnap 50 éves. 1997. december 2-án kaptam új májat. Ez számomra az újjászületést jelentette. Húsz éves korom óta többé-kevésbé beteg voltam, májbetegségem egy immunhiányos állapot következménye. Gondot okozott számomra a bennem lévő betegségtudat a karrierépítés során, hiszen mindig a legjobb pillanatban kerültem kórházba hosszabb-rövidebb időre. Utána mindig kezdhettem elölről mindent. Beosztást, piacot, bármit el lehet rövid idő alatt veszíteni.

A műtét után alapvetően megváltozott körülöttem minden. Egészségi állapotom stabilizálódott, nincs kiesés, folyamatosan zavartalanul építhetem fel azóta magam és egzisztenciámat.

Egészségi (fizikai és pszichikai) stabilizációmhoz nagyban hozzájárult az, hogy részt veszek a transzplantáltak sportjában, ahol hazai és nemzetközi eredményeket értem el, ami növelte az önbizalmamat és kitartásomat.

Ajánlom mindenkinek, hogy bátran vágjon bele, ha van lehetősége. Az új, stabil élet megteremtéséhez nagy segítséget nyújt a műtét után a sportolás, és a vele járó új társaság, barátok.